درباره قهوه ساز کمکس
قهوه ساز کمکس (Chemex) در سال ۱۹۴۱ میلادی توسط یک شیمیدان آمریکایی به نام پیتر شلومبُم (Peter Schlumbohm) اختراع و یک سال بعد بوسیلهی موسسه تجاری Chemex معرفی شد.
از ابتدای دهه دو هزار میلادی کمکس در بین مردم محبوبیت بیشتری پیدا کرد و بیشتر از آن استفاده کردند. امروزه شما می توانید این دستگاه را در بسیاری از کافی شاپ ها بیابید. اگرچه برخی از آن به عنوان وسیله ای تزیینی استفاده می کنند اما تعداد زیادی از مردم کمکس را برای تهیه قهوه روزانه خود انتخاب کرده اند.
کمکس از روش قطره ای برای تهیه قهوه استفاده می کند و فیلتر کاغذی تقریبا ضخیمی دارد که باعث می شود مدت زمان تهیه قهوه افزایش پیدا کند. اگرچه دم کردن قهوه بوسیله کمکس کمی زمان بر است اما قهوه ای که به شما ارائه می دهد قهوه ای با کیفیت عالی همراه با حفظ خواص اصلی قهوه است.
درباره اهمیت فیلتر قهوه ساز
روش های دم آوری قهوه با فیلترهای کاغذی از اواسط قرن بیستم در اروپا و سپس جهان رایج شد. این روش ها پس از این به وجود آمدند که دستگاه های اسپرسو و روش های فوق سریع عصاره گیری قهوه بسیار رواج داشتند. به عبارتی، قهوه های فیلتری نوعی اعتراض به روش هایی همچون اسپرسو بودند.
چراکه بسیاری اعتقاد داشتند و دارند که برای تهیه و دم آوری قهوه باید زمان گذاشت و نباید آن را صرفا به عنوان نوعی نوشیدنی انرژی زا نگاه کرد. از همین رو دستگاه ها و دم افزارهای مختلفی برای دم آوری قهوه با فیلتر کاغذی ابداع شد.
اما گذشته از اینها فیلتر تا چه اندازه بر دم آوری و طعم عصاره قهوه اثر دارد؟ پاسخ بسیار روشن است: تاثیر زیادی دارد. تا جایی که اگر بهترین قهوه را هم داشته باشید، اما فیلتر خوبی نداشته باشید، در نهایت عصاره خوش طعمی به دست نمی آید. همچون فیلمنامه خوبی که یک کارگردان بد آن را به تصویر بکشد.
برای مثال اگر فیلتر قهوه، درست طراحی نشده باشد، باعث می شود سرعت عبور آب در حد متعادلی نباشد و در نتیجه روند عصاره گیری قهوه را مختل کند. یا اینکه اگر فیلتر جنس ضخیم یا حتی خیلی نازکی داشته باشد، باز هم فرایند عصاره گیری را از حد استاندارد خارج می کند.
از همین رو، طراحی (همچون چگونگی بافت و روزنه های آن) و جنس فیلتر (اینکه از چه ترکیب کاغذی استفاده شود تا طعم کاغذ بر طعم قهوه اثر نگذارد) باید به نحوی باشد تا بهترین عصاره گیری از قهوه انجام شود.
دیدگاه خود را بنویسید